OKUL SERVİSLERİ TALİMATI

1.      Servis şoförleri ve rehberlik personeli kişisel hijyen kurallarına uygun şekilde hareket etmelidir.

2.      Öğrenciler ve personel servise binerken ve servisten inerken sosyal mesafe kuralına uygun davranmalıdır.

3.      Servis içerisinde fiziksel mesafe kuralına uyulmalıdır. İkili koltukların biri boş kalacak şekilde oturma düzeni sağlanmalıdır.

4.      COVİD-19 salgın hastalık belirtileri; ateş, öksürük, burun akıntısı, nefes darlığı vb. gösteren öğrenci için gerekli tedbirler alınarak velisi bilgilendirilmeli ve sağlık merkezine yönlendirmelidir.

5.      Koltuk numarasına göre oturma listesi oluşturulmalıdır. Oturma listesi serviste görünür şekilde açılmalıdır.Her öğrenci veya personel kuruma gidiş-dönüşlerde hergün kendisiiçin belirlenmiş sabit koltukta seyahat etmelidir.

6.      Servis araçlarına oturma listesinde ismi bulunanların dışında yolcu veya misafir kabul edilmemelidir.

7.      Servis içinde acil veya gerekli bir durum olmadığı sürece konuşulmamalıdır.

8.      Servis içerisinde  yiyecekveiçecek tüketilmemelidir.

9.      Klimanın iç hava sirkülasyon düğmesi kapalı olmalıdır. Servis araçlarının klima filtre bakımı düzenli olarak yapılmalıdır. Her fırsatta servis camları açılarak içerisi havalandırılmalıdır.

10.  Her servis tamamlandıktan sonra sık dokuma yüzeyleri, kapı kolları, kolçaklar, cam açma düğmeleri, araç içi tutamakları ve emniyet kemeri tokaları 1/49 oranını sulandırılmış Sodyum Hipoklorit CAS No 76 81-52 - 9 veya%70 lik alkol ile dezenfekte edilmelidir.Bu amaçla Sağlık Bakanlığı ruhsatlı dezenfektanlar kullanılmalıdır. Temizlik yolcu olmadığı durumlarda yapılmalı ve sonrasında en az5 dakika beklenip içerisi havalandırılmalıdır. Servis hizmeti farklı bir firma tarafından sağlanıyor ise belirlenen önlemlerin alındığı ve dezenfektasyonun yapıldığı belgelendirilmelidir.

11.  Gün sonunda da mutlaka araç içi temizliği ve dezenfektasyon yapılmalıdır.

Mehmet Selim MUNĞAN