TUVALET VE LAVOBO KULLANMA TALİMATI

1. Kapılar ve kapı kolları dar tüm yüzeyler uygun deterjan dezenfektan ile sık aralıklarla temizlenmelidir.

2.Kurumda salgın hastalığı olduğu belirlenen kişi olmadığı takdirde banyo, klozet ve lavabo kapı yüzeyleri dahil tüm yüzeylerin su ve uygun deterjanla sık temizlenmesi yeterlidir.

3. Banyo, klozet ve tuvaletler her gün en az 1/10 oranında sulandırılmış sodyum hipoklorit ile dezenfekte edilmelidir.

4. El temasını önlemek için öğrenci - personel lavabolarında mümkün ise fotoselli bataryalar, temassız dispenserler olmalıdır.

5. Kurum genelindeki lavabo, gider bağlantılarının ve deve boylarının S şeklinde olması sağlanmalıdır.

6. Mümkünse her tuvalet - lavabo girişinde ideal olarak hem iç hem dış kısma el antiseptiği cihazları konulmalıdır.

7. Öğrencilere ve personele her seferinde en az 20 saniye boyunca sabun ve su ile ellerini yıkamaları hatırlatmak için afiş, poster, uyarı levhası konulmalıdır.

8. Tuvaletlerde tuvalet kağıdı, lavabolarda ise sabun ve havlu kağıdı sürekli olarak tedarik edilmelidir.

9. Personel ve öğrencilerin kağıt havluları ve benzeri atıkları atmalarını kolaylaştırmak için çıkışa yakın noktalara mümkünse pedallı çöp kutuları yerleştirilmelidir.

10. Lavabolarda el kurutucu cihazlar yerine fotoselli havlu kağıtların kullanılması sağlanmalıdır.

11. Tuvaletlerin havalandırma sisteminin temiz hava sirkülasyonu yeterli ve uygun olmalıdır.

Mehmet Selim MUNĞAN